Основният проблем за решаване е поминъкът на хората, смята Ахмед Доган
Основният проблем за решаване е поминъкът на хората, смята Ахмед Доган / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

"Основният проблем е поминъкът на хората, заедно с основните права и свободи". Това заяви председателят на ДПС Ахмед Доган. Той присъства в неделя на събор по случай отбелязването на 23-та годишнина от възродителния процес в каолиновското село Пристое, заедно с други народни представители и членове на ръководството на партията.

По думите на Доган, трябва да се работи така, че да има ясна визия за европейски стандарти. Той допълни, че в политиката идеализъм трябва, но и че с идеализъм не се прави политика.

"Трябва да намерим ключа да живеем добре и да устоим, като идентичност", каза още лидерът на ДПС.

Доган прогнозира, че през следващите години местната власт ще има различна от сегашната ангажираност.

"Не само с пътища канализации и публични обекти, а с търсене и стимулиране на предприемачи в земеделския сектор, в животновъдство, семейния бизнес, това ще бъде основният приоритет за нашата политика във всички региони", подчерта още Ахмед Доган.

Кметът на община Каолиново Нида Ахмедов заяви, че днес страната е пред финансов колапс заради политиката на сегашното управление. "Дошло е времето да изметем от власт тези хора, които ни влачат към пропастта", каза още Ахмедов.