Основатели и симпатизанти на СДС от различни периоди призоваха за единна кандидатура за председател
Основатели и симпатизанти на СДС от различни периоди призоваха за единна кандидатура за председател / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Членовете на СДС, запазили името и достойнството на организацията, да излязат с единна кандидатура за председател. Това призовават в обръщение членовете и симпатизанти на СДС основатели, симпатизанти и представители през различните периоди на Съюза на демократичните сили.

Сред подписалите обръщението са Александър Йорданов, Михаил Константинов, Евгений Михайлов, Едвин Сугарев, Захари Желязков - Председател на Клуб "Сенатор", Васил Михайлов, Отец Стефанов, Иван Колчаков, Пламен Радонов.

Днес пред СДС има сериозни изпитания, е посочено в документа. Необходимо е заедно и в разбирателство да предприемем спешни действия за възраждането на СДС - първото национално демократично движение у нас, истински инициатор и двигател на промените в нашата страна.

Те призовават новия председател на СДС да предложи мерки, чрез които всички бивши членове и симпатизанти да могат да се завърнат в редиците на Съюза под различни организационни форми. Той трябва да обяви програма за реформиране на СДС, да привлече специалисти и да възстанови статута на експертните комисии.

СДС трябва да се яви самостоятелно на предстоящите избори, а в листите да бъде допусната широка гражданска квота, се посочва в обръщението.