Още се установява самоличността на петима от загиналите край Бяла
Още се установява самоличността на петима от загиналите край Бяла / netinfo

Представители на Националната следствена служба, следователи от Русе, прокурори, трима експерти - вещи лица, изготвящи технически експертизи, оказват методическа помощ на разследващите. Около 20 полицаи и толкова пожарникари също са на мястото на инцидента. По случая работят и четирима съдебни медици.

Снощи автобус на градския транспорт е пътувал от град Бяла за гара Бяла и паднал от мост, успореден на моста на Кольо Фичето в река Янтра, след като е бил ударен отзад от камион, превозващ жито.

Покривът на автобуса се е откъснал. На мястото на катастрофата са загинали 17 души, а един е починал на път за болницата в Бяла, съобщиха от МВР.

На мястото на инцидента е и 30-тонният кран на русенската пожарна, който ще се включи при преместването на катастрофиралите превозни средства. Шофьорът на товарния автомобил е задържан в РПУ-Бяла, разпитват се и свидетели. В процес на установяване е самоличността на петима от загиналите. Очаква се движението в участъка да бъде възстановено следобед.

За 30 минути спасителните екипи от полиция, огнеборци и медици са извадили всички тежко пострадали от автобуса. Благодарение на бързата и адекватна намеса на органите на реда има оцелели след полета на автобуса през моста на Бяла. Работата по случая продължава.