Още пет автомобила горяха в „Младост”
Още пет автомобила горяха в „Младост” / Impact Press Group, архив

Още пет автомобила бяха запалени в столицата. Една кола горя вчера в "Младост"-2, а други четири през нощта в "Младост-1". Само преди два дни в квартала бяха опожарени и почни напълно унищожени други 13 коли.

За разлика от предишната вечер, когато бяха запалени коли в Младост 2 и 3, снощи четири автомобила са пламнали в първа част на столичния квартал. Автомобил "Опел" е опожарен в "Младост-2". От пресцентъра на МВР уточниха, че сигналът е подаден около 20.00 часа. Към 01.15 часа през нощта пък е подаден сигнала за горящите коли в "Младост-1". Там в пламъци са били БМВ, Рено и две Тойоти, посочва БГНЕС.

Полицията обяви, че основните версии, по които се работи за палежите, е инцидентите да са предизвикани от човек с психически отклонения или да са в резултат на война между застрахователи. Все още не са задържани извършителите.

Над 20 умишлени палежа на автомобили са станали в София в рамките на месец и половина. Пиромани, война между застрахователи и провокации от собственици на частни паркинги са версиите, по които полицията работи, обясни инспектор Станислав Станков от СДВР. Основната част от палежите са на територията на ж.к. „Младост" 2, 3, както и в „Студентски град", и „Хаджи Димитър". Към момента не е установена връзка между отделните случаи. По думите на инспектор Станков случващото се през изминалия месец е прецедент.