Още гасят пожара край Корен
Още гасят пожара край Корен / netinfo

Продължават опитите за локализиране на пожара край Хасковското село Корен. 170 души участват в гасенето, въпреки усилията им от вчера следобед до тази сутрин огънят премина през 5 хиляди декара площ и наближава Харманли.

40 пожарникари, 70 служители на държавно лесничейство и 60 военнослужещи гасят пожара край хасковското село Корен. 7 противопожарни автомобила са на място в опит да локализират стихията. Проблем създава пресечения терен, съобщи началникът на Регионалната служба за противопожарна и аварийна безопасност Николай Вълчев.

Все още не е ясна причината за запалването, една от версиите е, че стрелби на военния учебен полигон са подпалили сухите треви. От късния следобед вчера до тази сутрин огънят е преминал през площ от 5 хиляди декара и е изпепелил включително широколистни насаждения.

Няма опасност за населените места, макар в момента огънят с фронт 2 километра да пълзи към Харманли. От началото на годината до сега това е най-големият пожар в региона на Хасково. Ситуацията е под контрол и е въпрос на време огънят да бъде потушен, категорични са специалистите.