Още един бивш ГЕРБ-ер отива при Бареков
Още един бивш ГЕРБ-ер отива при Бареков / снимка: БГНЕС, архив

Отцепилият се неотдавна от парламентарната група на ГЕРБ и станал независим депутат Светлин Танчев става вторият представител на „България без цензура" в парламента, съобщиха от партията на Бареков.

"Няма да ставам член на "България без цензура", но се присъединявам към икономическата им платформа и ще ги представлявам в парламента", коментира самият Танчев.

Преди него това решение взе колегата му Румен Йончев, който напусна парламентарната група на „Коалиция за България" уточняват от новата партия.

От „България без цензура" обявиха, че Танчев и Йончев в скоро време ще внесат два законопроекта - единият е за създаване на агенция "Чисти ръце", която да разследва политиците на най-висши нива, а вторият е за подпомагане на стартиращ бизнес.

Миналата седмица Бареков съобщи в Стара Загора, че и Красимир Стефанов, който стана поредният депутат напуснал парламентарната група на ГЕРБ, ще помага на партията му като експерт.

С двамата независими народни избраници от утре Бареков ще държи кворума в парламента, ако от „Атака" решат да го бойкотират, посочват от „България без цензура".

БСП и ДПС събират общо 119 депутати, а нужният кворум е от 121 народни избраници.