Още двама българи поискаха да бъдат екстрадирани във Франция
Още двама българи поискаха да бъдат екстрадирани във Франция / netinfo

Хюсеин Исмаилов на 47 години от Варна, осъден задочно в Белгия за сводничество и трафик на хора и Севдалин Ст. Данаилов на 31 години от с. Пчелник, обвинен от френските власти в тежка форма на сводничество и трафик на жени, склонявани да проституират в района на Тулуза, поискаха от Варненския окръжен съд доброволно да бъдат предадени на съдебните власти в Белгия и във Франция.

Хюсеин беше задържан във Варна в началото на август с Европейска заповед за арест /ЕЗА/, издадена от Първоинстанционен съд в Брюскел въз основа на задочна 4-годишна присъда за сводничество и трафик на жени, принуждавани да проституират в Кралството.

Срещу Севдалин Данаилов във Франция се води наказателно производство за сводничество и трафик на жени, склонявани да проституират в района на Тулуза.

Максималното наказание, което френският закон предвижда за това престъпление е 10 години лишаване от свобода и 1 500 000 евро глоба.

Както Хюсеи, така и Севдалин настояват, че не са извършили престъпленията, за които са задържани и възнамеряват да докажат истината пред компетентните власти в Белгия и във Франция.

Други новини от Варна