Още двама арестувани за убийството на Банскалията
Още двама арестувани за убийството на Банскалията / снимка: DarikNews.bg, Дарик Благоевград

Трима души общо са арестувани във връзка с убийството на председателя на фен клуб "Пирин" Димитър Сукалински-Банскалията.

На разпит в полицейския арест са извикани Христо Христов, известен с прякора Катинарчето, и Спас Покровнишки, който е съден за групово изнасилване, съобщиха източници на Дарик. В момента се извършват процесуално следствени действия. По показанията им ще се установи дали те са убийците на Банскалията.

Първият, който беше задържан по случая, беше криминално проявеният Златко Георгиев. Не се изключва версията един от тримата да е поръчителят на убийството.

Тепърва ще се стане ясно дали прокуратурата ще повдигне обвинения на задържаните. Все още досъдебното производство за убийството се води срещу неизвестен извършител.

41-годишният Димитър Сукалински-Банскалията беше открит мъртъв в дома му в ж.к. "Еленово" в Благоевград в четвъртък около 22.00 ч. Преди това той успял да се обади на свой приятел и на родителите си, които подали сигнал на тел. 112. Около 20.30 ч. Сукалински се обадил на свой приятел с думите "помощ, помощ". След това успял да звънне и на майка си с думите "заклаха ме".