Още бавят разплитането на случай с изчезнал студент от Попово
Още бавят разплитането на случай с изчезнал студент от Попово / снимки: DarikNews.bg и личен архив

Пети месец се бави ДНК експертизата на откритото тяло близо до Свиленград, за което се предполага, че е на студента Петър Владимиров от Попово. Момчето изчезна след посещение в Американското посолство в началото на месец май м.г.

На 7 юли тази година тяло, отговарящо на описанието на изчезналото момче, бе открито близо до свиленградското село Дервишка могила. Пред Дарик бащата на момчето Владимир Йорданов потвърди, че експертизата все още не е готова. Това е единственият сигурен начин да се установи дали това е тялото на студента.

Източници от полицията обаче съобщиха пред Дарик, че е почти сигурно, че това е тялото на Петър. 23-годишният младеж изчезна след като му бе отказана виза в посолството на САЩ у нас. Студентът е трябвало да замине на бригада в Южна Каролина.

Още бавят разплитането на случай с изчезнал студент от Попово
netinfo

(на снимката: родителите на изчезналото момче)

През май 2010 г. близки и приятели на 22-годишния Петър Владимиров Димитров от Попово се обърнаха към медиите със зов за помощ. Те разказаха, че на 12 май 22-годишният Петър се е явил на интервю от 13.00 ч. в Посолството на САЩ за издаване на виза за студентска бригада. Имал и уговорена среща с приятели в 14.30 ч. пред посолството, на която обаче не се появил. От тогава момчето беше в неизвестност, а мобилният му телефон - изключен.

На следващия ден родителите сигнализирали в РПУ-Попово и 4-то РПУ-София за изчезването на младежа. Полицаите от Четвърто РПУ-София обявили за общонационално издирване момчето. Бащата лично обиколил местата, на които допуска, че синът му може да се е появявал - района около посолството на САЩ, студентските общежития.

Петър Димитров е бил студент I курс в Техническия университет в София, преди това две години учил в Академията на МВР-София, Факултет „Пожарна безопасност и защита на населението”.