/ IStock
Хирургичното отделение спира приема на пациенти
"Осем медици, медицински сестри и санитари от хирургичното отделение на болницата в Сандански са с положителни проби за COVID-19", каза директорът на Регионалната здравна инспекция в Благоевград д-р Калоян Калоянов.

29 нови случая на коронавирус в Благоевградско

"Направени са тестове и на останалата част от персонала, като резултатите още не са излязли. Заради разпространението на заразата в отделението, то е поставено под карантина", каза още д-р Калоянов.

"Настанените за лечение пациенти ще останат там, най-вероятно ще се търсят заместници на заболелите медици и хора от персонала", допълни той. Нови пациенти няма да бъдат приемани, при нужда ще бъдат пренасочвани към хирургичното отделение на болницата в Петрич.

25 нови случая на COVID-19 в Благоевградско

"За последното денонощие положителните проби за COVID-19 на територията на област Благоевград са 29. Въпреки големия брой заболели се наблюдава тенденция броят на хоспитализираните да намалява", посочи д-р Калоянов.

"В сравнение с последните няколко седмици, в момента ситуацията в ковид отделенията е по-спокойна", отбеляза директорът на РЗИ.
БТА