Осем деца останаха невредими в повреден асансьор
Осем деца останаха невредими в повреден асансьор / снимка: sxc.hu

Осем деца са пропаднали в асансьорна шахта в Русе, съобщават от полицията. Инцидентът е станал в бл. "Достоевски" на ул. "Борисова" в града. Децата се качили в асансьора на шестия етаж, за да слязат на първия.

Вероятно спирачката на асансьора е започнала да изпуска, без кабината да пропадне, но се е спряла под нивото на първия етаж, където вратата не може да се отвори.

На мястото на инцидента е изпратен екип на Гражданска защита. Спасителите от МВР, заедно с повикания асансьорен техник, са извадили децата невредими.

На 12 май хигиенистка в администрацията на община Разград загина при инцидент с асансьор в сградата на местната управа. 59-годишната Иванка Иванова падна в асансьорната шахта от 6-ия етаж. Иванка Иванова почистила на етажа и повикала асансьора, за да слезе надолу.

12 души, включително девет бременни жени, пострадаха при инцидент с асансьор в „Майчин дом" в София. Инцидентът стана на 2 март около 14.50 ч. Подемната машина пропаднала, докато се движела от седмия към първия етаж. На нивото на четвъртия етаж асансьорът рязко пропаднал надолу и се заклещил между първи етаж и мазето. В машината, с капацитет за шестима, се били качили 12 души. В сградата на болницата има общо 14 асансьора.

Други новини от Русе