Орешарски не коментира дали ще отстрани от длъжност Дивизиева
Орешарски не коментира дали ще отстрани от длъжност Дивизиева / снимка: Sofia Photo Agency
Орешарски не коментира дали ще отстрани от длъжност Дивизиева
72237
Орешарски не коментира дали ще отстрани от длъжност Дивизиева
  • Орешарски не коментира дали ще отстрани от длъжност Дивизиева

Премиерът Пламен Орешарски отказа да коментира, дали ще отстрани от длъжност началника на политическия си кабинет Мария Дивизиева във връзка с повдигнатото й от прокуратурата обвинение за предоставяне на неверни данни за усвояване на пари от европейските фондове.

Орешарски посочи, че работата на сегашната й длъжност няма нищо общо с дейността й, заради която е повдигнато обвинението.

Премиерът посочи, че Дивизиева е излязла в отпуск до края на месеца. След това ще видим в зависимост от характера на обвинението, допълни той.

"Все пак на този етап е само обвинение", каза още Орешарски.

Той подчерта, че повдигнатото на Дивизиева обвинение е за случай от преди години и няма нищо общо с настоящата й работа.

Военно-окръжна прокуратура в София повдигна обвинение срещу Мария Дивизиева. То е за това, че в периода 29 април до 26 ноември 2009 година умишлено е улеснила председателя на Военно-апелативния съд Петър Петков да предостави неверни сведения пред Дирекция ОПАК, че по проект за прозрачност във военните съдилища са провеждани процедури, каквито всъщност не е имало. Дивизиева е съдействала чрез съвети, разяснения, обещание да се даде помощ след деянието и отстраняване на спънки.