Орешарски: Държавните служители да протестират в извънработно време
Орешарски: Държавните служители да протестират в извънработно време / снимка: Sofia Photo Agency
Орешарски за чиновниците
68343
Орешарски за чиновниците
Камелия Лозанова
  • Орешарски за чиновниците
  • Камелия Лозанова

Държавните служители могат да протестират свободно в извънработно време, заяви премиерът Пламен Орешарски. По думите му "саботаж на институциите" е, когато служителите излизат на протест в рамките на работния ден. Орешарски бе категоричен, че не се притеснява от съдебното дело срещу него заради изказването за уволнението на протестиращите служители.

"Не се притеснявам и ако искате, мога да повторя, че уважавам протестиращите, стига това да не са служители в работното си време", каза Орешарски.

На 15 ноември след среща с гражданските организации премиерът Пламен Орешарски заяви, че държавни служители, които участват в антиправителствените протести, ще бъдат освобождавани от работа. Орешарски допълни, че има служители, които „все още са на работа", въпреки че за тях е потвърдено, че са участници „в събитията пред сградата на Министерския съвет". Вчера стана ясно Асоциацията за европейска интеграция и права е внесла сигнал до главния прокурор заради изказването на премиера. Подобно действие предприеха и от опозицията, като депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова заяви, че освен до главния прокурор от партията ще отнесат сигнала си по темата и до Европейската комисия.