Опозицията в парламента даде на ГЕРБ да представи мотивите за вота на недоверие
Опозицията в парламента даде на ГЕРБ да представи мотивите за вота на недоверие / cнимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Депутатите ще гласуват вота на недоверие към правителството в петък от 17 часа. Дебатите по вота ще са утре, предвижда одобрената седмична програма на парламента. Независимият депутат и член на ГЕРБ Лъчезар Иванов ще представи утре от името на опозицията мотивите за вота на недоверие към кабинета. Това стана ясно след среща на членовете на десния Интерпарламентарен форум, на която са били обсъдени основните тези, които опозицията ще представи на утрешния дебат.

Христо Кирчев от ОДС, Лъчезар Иванов и Веселин Методиев от ДСБ отговориха на въпроса на Дарик дали ще подкрепят призива на "Атака" за това опозицията да напусне парламента:

Христо Кирчев: „Ако решат опозицията и наистина се види, че ще даде някакъв резултат и се обсъди в партията, аз за доброто на България съм готов още в този момент да изляза от тая врата.”

Лъчезар Иванов: „Както г-н Кирчев, така и аз заявявам, че още в този момент няма проблем да напусна парламента. Но за мен има една изключително важна задача, а тя е да покажем някакви обединени действия на опозицията, защото от разединена опозиция не печели алтернативата на бъдещото управление на България”.

Веселин Методиев: „Напускането на пленарна зала на опозицията е краен ход, когато тя вижда, че не се чуват аргументите и управляващите продължават да вървят по грешния път. Това е знак, който се дава от опозицията. Напускане на парламента се извършва тогава, когато има опасност да се разпадне мнозинството. Какво ще изберем зависи и от управляващото мнозинство. Ако те искат на всяка цена Румен Петков за вътрешен министър отиват много на зле и ще ни принуждават на все по радикални действия.”