Опозицията: Станишев е кукла на конци в ръцете на Доган и Петков
Опозицията: Станишев е кукла на конци в ръцете на Доган и Петков / netinfo

Като козметични и безволеви определи действията на премиера Сергей Станишев, който прие оставките на министрите Румен Овчаров и Георги Петканов, заместник-председателят на ДСБ Веселин Методиев. Тъмносините продължават да настояват за оставките на седем министри от кабинета.

„Станишев става заложник на Румен Петков във вътрешната битка в БСП и по-точно на крилото в партията, което е в най-добри отношения с Ахмед Доган”, каза Методиев. По думите му така се увеличава тежестта на ДПС във властта.

„Най-тежката корупция е при Етем, Чакъров и Кабил, най-тежките провали са във здравеопазването при Гайдарски и социалната политика при Масларова, да не говорим за Петков”, заяви още заместник-председателят на тъмносините.

Премиерът Сергей Станишев трябва да подаде оставка, защото от това, че не освобождава министри, а приема оставките им, личи неспособността му да ръководи правителството, коментира пред Дарик съпредседателят на парламентарната група на БНС Стефан Софиянски.

„Тези промени не решават, а само замазват проблемите”, коментира пред Дарик лидерът на „Атака” Волен Сидеров. Нужни са оставките на Петков, Етем, Кабил, Чакъров, заяви той. „Нито един министър от ДПС не се предлага за смяна, т.е. Доган пак е отгоре, а Станишев става вече негова абсолютна марионетка”, посочи Сидеров. „Това може да се реши по един радикален начин – да се подаде оставка на целия кабинет и да има предсрочни избори наесен заедно с местните”, заключи той.

Трябва да подновим дебата в опозиция за вот на недоверие към правителството за цялостната му политика, коментира пред Дарик заместник-председателят на СДС Иван Сотиров. Той също посочи, че смяната на министрите Овчаров и Петканов е недостатъчна за решаване на проблемите.