/ БГНЕС
Граждани се опитаха да "арестуват" зам.-министър Ангел Попов
Граждани се опитаха да влязат в сградата на Министерството на транспорта, за да направят граждански арест на заместник-министър Ангел Попов. Акцията е срещу издаването на шофьорски книжки и е в подкрепа на водената от Николай Колев-Босия политика срещу нерегламентирано издаване на документи за шофиране.
 
Полиция съпроводи гражданското неподчинение от съображение за сигурност. Пред сградата на ведомството се събраха над 10 души, пише БГНЕС.
 
„Опитахме да извършим граждански арест на лицето, което е отговорно за смъртта на стотици български граждани по улиците. С подадената оставка на министър Ивайло Московски не се решават проблемите в тази сграда. Ангел Попов е подсъдим и все още изпълняващ длъжността заместник-министър”, каза един от протестиращите.

Ангел Попов граждански арест
БГНЕС

 
„Самите ние информирахме полицията и спешния телефон 112 за акцията и да ни помогнат, за да не се окаже, че извършваме криминално деяние. Търсихме тяхното сътрудничество, но не го получихме. Шефът на охраната се опита да отвори вратата, но полицията не му разреши. Не разбрахме защо се получи това объркване“, разказаха още протестиращите.

Не ми се иска да вярвам, че нахлуването на гражданите в Министерството на транспорта е някаква планирана политика”, коментира заместник-министър Ангел Попов по повод опита за граждански арест.

Ангел Попов граждански арест
БГНЕС

Той обясни, че преди месец между Ивайло Московски и част от тези граждани е проведена среща. Поискани са им документи, с които да докажат обвиненията, че се продават шофьорски книжки. Такива доказателства и до днес не са представени на Московски. Същите хора разбиха с кол вратата на министерството, каза ще Попов.
 
„Тези граждани, ако имат информация за продадени книжки една година назад, лично ще им съдействам утре и в сградата на Министерството на транспорта ще стоят две специализирани организации, които заедно ще представим тези документи“, заяви Ангел Попов.
 
Той е убеден, че акцията е срещу засегнати нечии интереси. Попов показа стенограма, според която са засегнати 325 пункта за ГТП и укрити данъци на стойност 19,4 млн. лева.

Ангел Попов граждански арест
БГНЕС
БГНЕС