Оперират отново майката на убитите деца
Оперират отново майката на убитите деца / снимкa: БГНЕС

Остава критично състоянието на Биляна Панюкова, майката на убитите от баща им Манчо момчета в село Осиково. Биляна ще бъде оперирана повторно утре, съобщи за Дарик дежурният в столичния институт "Пирогов". Тя е с 85 процента изгаряния.

Хирурзите в "Пиригов" ще отстранят повторно големи некрофирали участъци от тялото и лицето на младата жена, чийто живот се поддържа изкуствено вече четвърти ден.

Критично е състоянието и на бащата на Биляна - Мурад Парагонов и на нейната леля Емилия Дегьова, информираха от Клиниката по изгаряния. Двамата ще бъдат оперирани следващата седмица.

Стабилизирани са другите двама обгорели при пожара - Малин Караилиев и Анифе Велева.

На 4 февруари Манчо подпали къщата на своя тъст в село Осиково, след което уби с нож децата си Иво и Еди. Манчо Панюков бе преместен при засилени мерки за сигурност от Гоце Делчев в следствения арест в Благоевград. При транспортирането му, той е проявил агресивно поведение, съобщиха за Дарик от звено "Съдебна охрана".

В благоевградския арест Панюков е бил прегледан от лекари специалисти, които са установили, че здравословното му състояние е много добро и не изпитва чувство на угризение и страдание от факта, че е убил синовете си и е причинил заплаха за живота на жена си Биляна и нейните родители.

В понеделник в Окръжния съд в Благоевград ще бъде разгледано искането на прокуратурата за вземане на постоянна мярка "задържане под стража" на 30-годишния мъж.