Цвета Караянчева Търновска конституция
Цвета Караянчева Търновска конституция / БГНЕС
Председателят на Народното събрание (НС) Цвета Караянчева влиза в операционната зала на болница "Лозенец", за да бъде оперирана, състоянието й към момента е стабилно. Това съобщи на извънреден брифинг директорът на Университетската болница про.ф д-р Любомир Спасов, предаде БГНЕС.

"Приключиха изследванията на г-жа Караянчева. Сега я качваме в операционната. Има фрактура на лява раменна става и тя трябва да бъде оправена", допълни проф. Спасов.

По-рано днес автомобилът, в който председателят на парламента Цвета Караянчева пътува по пътя Шумен-Силистра, катастрофира.

Тя бе транспортирана от Шуменската болница с хеликоптер. Когато пристигна ѝ бяха направени всички видове изследвания- скенер, магнитен езонанс, ехография на коремни органи и други, обясни Спасов.

Цвета Караянчева катастрофира край Хитрино (СНИМКИ/ВИДЕО)

На въпрос какво е наложило транспортирането ѝ с хеликоптер, той заяви, че никой не може да се ориентира какво е било състоянието ѝ след катастрофа, дали има вътрешен кръвоизлив или не.

"Тук направихме скенер на главата, шийните прешлени. В спешни ситуации това се преценява на място. Аз я видях тук. Тя беше в стабилно състояние, но с много силна болка по време на транспорта. Обезболихме я и я изследвахме. Възстановяването на г-жа Караянчева сега зависи от много фактори, но предполагам, че до рамките на един месец тя ще бъде абсолютно възстановена и трудоспособна. По мои данни тя е единственият пострадал в катастрофата", каза още той.
БГНЕС