Оперираха пострадалите в Майчин дом, една жена роди
Оперираха пострадалите в Майчин дом, една жена роди / cнимкa: Sofia Photo Agency
Ген. Стоян Тонев, началник на ВМА
26604
Ген. Стоян Тонев, началник на ВМА
  • Ген. Стоян Тонев, началник на ВМА

32-годишна жена, която вчера пострада при инцидента в "Майчин дом", е родила момиченце тази нощ. Раждането е било предизвикано изкуствено, поради увита пъпна врьв и риск от задушаване на плода, съобщи ген. Стоян Тонев, началник на Военномедицинска академия пред Дарик. Бебето, родено в осмия месец, е в добро състояние.

Другите две бременни жени - на 29 и 35 години, са претърпели хирургични операции на долните крайници и са настанени в Клиниката по реанимация и интензивно лечение, за да са под непрекъснато наблюдение. Няма опасност за живота им. Най-леко пострадалата - 31-годишна жена, която е с контузии на двете колена и глезенна става, вероятно ще бьде изписана в четвъртък. Нейният съпруг - холандски гражданин, който също пострада при пропадането на асансьора, ще продължи лечението си във ВМА. 

По-рано днес от "Пирогов" съобщиха, че две бременни жени и една акушерка, настанени за лечение след инцидента в „Майчин дом" вчера, претърпяват оперативни интервенции. В Спешния институт са постъпили общо пет лица, те са настанени в Първа травматология. Състоянието им е добро, няма опасност за плода на бременните жени.

12 души, включително девет бременни жени, пострадаха при инцидент с асансьор в „Майчин дом" в София вчера. Инцидентът стана около 14.50 ч. Подемната машина пропаднала, докато се движела от седмия към първия етаж. На нивото на четвъртия етаж асансьорът рязко пропаднал надолу и се заклещил между първи етаж и мазето. Вероятната причина за инцидента е претоварване - в машината, с капацитет за шестима, се били качили 12 души. В сградата на болницата има общо 14 асансьора.