Опасност от пожар при падналия хеликоптер
Опасност от пожар при падналия хеликоптер / netinfo
Експерти от Министерство на транспорта разследват инцидента с падналия снощи до летището в село Крайници хеликоптер, разчита се черната кутия. Машината е в голям житен блок от около 300 декара, на 20 метра от почвен път.

"Има опасност от пожар, затова заедно с пожарникарите решихме да се ожънат 2-3 декара около вертолета", каза за Дарик началникът на Гражданска защита- Дупница Любомир Георгиев. На мястото има кран, очаква се и кола с прицеп за да бъде изместена машината.

Резервоарите на хеликоптера са празни и най- вероятната причина за падането му е липсата на гориво, ако няма друга техническа причина.

Хеликоптерът се е подготвял да кацне на летището снощи около 19, 50 часа. Днес е трябвало да пръска масиви със слънчоглед и друга селскостопанска продукция. По информация на Дарик е нает от местен бизнесмен, известен като "Джоко". Собственик на машината е фирма "Конкорд".

Местният жител Георги Маноилов пръв е видял падащия хеликоптер и е информирал полицията и Спешния център. След оказаната първа медицинска помощ на място, 43- годишният Свилен Пъшев бе транспортиран в Пирогов. Има опасност за живота на мъжа.