Опашка на КПП Калотина заради срив в системите на митниците
Опашка на КПП Калотина заради срив в системите на митниците / снимка: БГНЕС, архив

Срив в системите на Гранична полиция и Митниците образува километрична опашка от камиони на границата ни със Сърбия.

Някои от шофьорите прекараха в чакане часове наред. Причината за срива е проблем с оптичен кабел, който блокирал системите на Калотина, съобщи бТВ. От Гранична полиция обработили пътуващите за Сърбия с мобилни системи и твърдят, че струпване на автобуси и автомобили по тяхна вина не е имало.

Обработката на ТИР-овете обаче затрудни митниците. Някои са чакали и 10 часа, за да излязат от България.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими. Пътните настилки са сухи. На магистрала „Тракия” във връзка с въвеждане в експлоатация на участъка Оризово - Бургас - ЛОТ4 е въведена временна организация на движението.

На магистрала „Хемус” водачите на моторни превозни средства да се движат с повишено внимание на км 27 в посока София, поради асфалтиране на аварийната лента.

За рехабилитация на естакада „Девня” при км 398, до 15 юни се въвежда временна организация на движението при извършване на строително-монтажните работи в южното платно. Движението се осъществява двупосочно в северното платно.

На магистрала „Струма” във връзка с изграждането на пътен участък Марикостиново – Кулата ще бъде забранено преминаването на МПС, като са организирани обходни маршрути.

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 14 тежки пътнотранспортни произшествия. Ранени са 19 души, двамаа са с опасност за живота, а един е загинал, съобщиха от СБА.

На територията на София през изминалото денонощие са станали 55 леки и шест тежки катастрофи, седем души са ранени. От началото на годината в страната са станали 1814 катастрофи, 148 души са загинали, а 2251 са загиналите.