/ iStock/Getty Images
Извънредната обстановка доведе до проблеми в редица училища с недостига на педагогическите кадри. Заради това Националният център за безопасен интернет, съгласувано с Министерството на образованието и науката, и със съдействието на Teacher.bg - мрежата на учителите новатори, създаде онлайн платформа за търсенето на заместващи учители. Това съобщиха от центъра за безопасен интернет.

В платформата може да се регистрира всеки желаещ да замести отсъстващ учител, с подходяща квалификация и в близост до местоживеенето си. При регистрацията за заместващ учител се подават данни за квалификацията, както и по кои предмети, и на кой образователен етап кандидатът би могъл да преподава.

Директорите на училища, които имат затруднения с педагогическия състав, след направена регистрация, могат да подават онлайн заявки за заместващ преподавател. Директорът влиза в пряк личен контакт със съответния кандидат, за да се увери в неговата квалификация и да направи своя избор.

Платформата може да улесни и значително да ускори намирането на подходящите педагогически специалисти, които да помогнат на училищата в нужда.

Имащите подходяща квалификация и желаещи да станат заместващи учители, могат да се регистрират в платформата ТУК.
 
БТА