Онколозите в Пловдив протестират с подкрепата на 5000 пациенти
Онколозите в Пловдив протестират с подкрепата на 5000 пациенти / снимка: sxc.hu
Онколозите в Пловдив протестират с подкрепата на 5000 пациенти
79864
Онколозите в Пловдив протестират с подкрепата на 5000 пациенти
  • Онколозите в Пловдив протестират с подкрепата на 5000 пациенти

Близо 5000 пациенти са се включили в подписката на лекарите от Комплексния онкологичен център в Пловдив срещу реформата на здравния министър Петър Москов, съобщи за Дарик хирургът и представител на КНСБ в диспансера д-р Парашкев Цветков.

По думите му, се очаква протестите да са всеки ден в почивката между 10 и 10.30 часа и всеки, който е свободен от работа, ще излезе пред болницата, без пациентите да се лишават от необходимите грижи.

Той заяви, че министър Петър Москов ползва техните искания от протестите и сега като един крадец вика „дръжте крадеца".

Онкологът коментира последното изказване на министър Москов за извършването на комплексно лечение на онкологично болните. По думите на д-р Цветков именно такова лечение се извършва и в момента в пловдивския онкодиспансер. Във връзка с идеята за сливането на болници пловдивският хирург даде пример, че в Пловдив има само 2 високотехнологични апарата за лъчетерапия и не всяка болница разполага с такъв.

Според д-р Цветков, ако диспансерът се влее в една губеща болница, то губещите звена ще се финансират от средствата за лечение на тези болни, които сега се отпускат.

Други новини от Пловдив