Окръжният съд в Разград остави в ареста двама мъже, обвинени в убийство
Окръжният съд в Разград остави в ареста двама мъже, обвинени в убийство / снимки: БГНЕС

Окръжният съд в Разград постанови днес постоянна мярка „задържане под стража” на 27-годишния Али Али и 37-годишния Абедин Зекерие, и двамата от село Брестовене, община Завет.

Двамата са задържани за убийството на 26-годишния Али Хакъ от същото село. Престъплението е извършено на 22 юли след масов бой между два рода, които враждуват помежду си от години.

Според съда от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че двамата обвиняеми са извършителите на убийството. Пред съдебния състав те отрекоха да са извършители на престъплението.

Съдът счита, че разследването е в начален етап и предстои да се събират доказателства относно защитната теза на обвиняемите. От досега проведените разпити на свидетели, извършените огледи и експертизи обаче може да се направи извод, че двамата обвиняеми са съпричастни към извършеното престъпление. Освен това съдът намира, че има опасност те да се укрият или да извършат и друго престъпление, поради предходен конфликт.

Защитниците на обвиняемите настояваха за мярка „домашен арест” или „парична гаранция”. Ако наложената мярка за неотклонение бъде обжалвана, делото ще се гледа на 4 август в Апелативния съд във Варна.