Охранителите, разследвани за двойното убийство, остават в ареста
Охранителите, разследвани за двойното убийство, остават в ареста / cнимкa: Sofia Photo Agency

Охранителите Илчо Адамов и Мартин Стоименов, обвинени в отвличането и двойното убийство на Венцислав Евтимов и Добринка Пекова през пролетта на 2007 година, ще останат в ареста, след решение на Варненския апелативен съд. Това съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата.

Гардовете на фирма "Трансинс рециклираща компания" бяха задържани в началото на миналата седмица след близо година издирване, в това число и с Европейска заповед за арест.

По това дознание още миналата година бяха задържани управителят на компанията Николай Николов и Ганислав Начев - член на УС на фирмата. Николов е обвинен за подбудителство към отвличането и убийството на Евтимов и Пекова, а Начев за съизвършител на престъпленията заедно с Адамов и Стоименов.

Телата на двете жертви бяха открити миналата пролет в коритото на р. Камчия. Начев е в ареста, а на 25 март тази година Варненският апелативен съд измени мярката за процесуална принуда на Николай Николов и му определи "домашен арест", за да се подложи на неотложна операция.

Наказанието за умишлено убийство е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор, или доживотен без замяна.

Определението на Варненския апелативен съд е окончателно.

Още новини от Варна