Ограничен е пожарът край Стара Загора
Ограничен е пожарът край Стара Загора / netinfo

Пожарът в промишленото сметище, северно край местността "Баритна мина” в Стара Загора, е ограничен. Действията за ликвидирането му продължават. Пожарникарите гасят запалени сухи треви в землищата на селата Калитиново, Пшеничево и Хан Аспарухово. В момента гасителни екипи участват в ликвидирането на няколко пожара в Старозагорска област.

Пожарникари от Стара Загора, Казанлък и противопожарната служба при завод “Арсенал” участват в гасителните действия в района на сметище, северно от казанлъшкото село Розово. Огънят се развива в три посоки - на запад, север и на юг и е навлязъл в широколистна гора. В ранния следобед развитието му е ограничено.

Продължават гасителните действия край ж п-линията на гара Радунци. В помощ на огнеборците от Казанлък, Гурково и Стара Загора е изпратена авторазливна станция на Дирекция “Гражданска защита”.

Пожар гори и в землището на ямболското село Овчи кладенец. Огънят е навлязъл на територията на Старозагорска област и е обхванал сухи треви и храсти край радневското село Маца и застрашава намиращата се в близост смесена гора. Гасенето на пожар в района продължава.