Огнян Аврамов иска 20 000 лева от Народното събрание
Огнян Аврамов иска 20 000 лева от Народното събрание / netinfo
Огнян Аврамов си иска парите за отпуска
21656
Огнян Аврамов си иска парите за отпуска
  • Огнян Аврамов си иска парите за отпуска

Бившият главен секретар на парламента Огнян Аврамов заяви пред Дарик, че очаква Народното събрание да му изплати полагащите му се над 20 000 лева за това, че от 2003 година досега не е ползвал отпуск.

Той отхвърли всички обвинения, че неправомерно е изнесъл документи от кабинета си при подаването на оставка, че при обиск в дома му са открити 60 000 евро и че е скрил 30 ведомствени жилища. Той съобщи, че брутната му заплата е била в размер на 2112 лева на месец.

Ето какво още каза той: „От 2003 г. аз практически не съм почивал. Всяко лято трябваше нещо да се прави, не можех да изляза в отпуск. Единствено през септември по 5 работни дни съм успявал да взема. Това между впрочем са средства, с които аз трябва да живея, поне докато се устроя за в бъдеще".

На въпрос с какво ще се занимава, той отвърна: „Не знам, сега трябва малко да почина. Ще се замисля, след толкова много години служба на държавата и с това, което в момента става, наистина сериозно бих се замислил. Ще видим. В едно нещо съм сигурен - в знанията, в уменията си и в опита, който съм натрупал през всичките тези години".

Интервюто с Огнян Аврамов четете тук