/ БГНЕС
Днес от 14.00 до 20.00 ч. се спират тежкотоварните камиони над 12 тона по най-натоварените пътища, съобщава пресцентърът на Агенция "Пътна инфраструктура".
 
Целта на мерките е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата в края на трите почивни дни.

Засилено полицейско присъствие по пътищата, проверяват и за неплатени глоби

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на "Пътна полиция", която следи и предприема необходимите действия за организацията на трафика, напомнят от пътното ведомство.
 

БГНЕС, архив


Движението на МПС над 12 тона ще е ограничено по автомагистралите и пътищата в направленията Велико Търново - Шумен; Русе - Велико Търново; ГКПП "Калотина" - София; Варна - Бургас; Околовръстен път на София и др.
 
Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари, се уточнява в информацията.
 

БГНЕС, архив


Взимат ни книжката на пътя, ако имаме неплатена глоба

За улеснение на трафика през Владая от 10.00 ч. до 20.00 ч. ще има две ленти за прибиращите се към София. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е магистрала "Люлин".