В петия от серията почивни дни за Великден на входа на София при магистрала „Тракия” трафикът е интензивен. И тук, и по останалите основни направления задръствания няма.

На 29 и 30 април столицата напуснаха над 500 000 автомобила. В района на Стара Загора се образува и сериозно задръстване, предава NOVA. Очакванията са по-голямата част от хората да тръгнат на път обратно към София в неделя. Все пак и днес екипи на АПИ и КАТ подпомагаха движението.

Очаква се засилен трафик по магистрала „Тракия“

„Пътуването по републиканските пътища не е война. Нека с действията си не го превръщаме в това”, призова инж. Иван Досев от АПИ. Относно ремонтите той обясни, че с тях пътищата стават по-безопасни и сигурни, затова било необходимо да бъдат извършени и при подходящи метеорологични условия.

Инсп. Лъчезар Близнаков от „Пътна полиция” обясни, че са предприети мерки, с които да се предотврати образуването на задръствания. Сред най-проблемните места, по думите на Близнаков, ще е обходът на магистрала „Тракия” при Стара Загора. Там, при нужда, движението ще се отклонява към Димитровград и ще се регулира постоянно.

От 28-и април до 3-и май той обобщи, че по пътищата на страната са загинали 11 души. От Агенция „Пътна инфраструктура” очакват засилен трафик заради предстоящия работен ден утре. По-интензивно движение обаче се очаква на 9-и май. 
nova.bg