/ ThinkStock/Getty Images
В четвъртък ще е предимно слънчево, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. По-значителна ще е облачността до обяд, главно над североизточните райони. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е слаб, в Дунавската равнина и Източна България - до умерен.

Сутринта ще е студено, с минимални температури предимно между минус 9 и минус 4 градуса, в отделни райони - до минус 10 - минус 12 градуса, в София - около минус 9 градуса. Дневните температури ще започнат да се повишават и преобладаващите максимални ще са между минус 1 и 4 градуса, в София - минус 1 градус. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и още ще се повиши.

Какво време ни очаква през януари

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 1-3 градуса. Температурата на морската вода е от 7 градуса по Северното до 9 градуса по Южното Черноморие. Вълнението на морето ще отслабне и ще е 2-3 бала.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от север-северозапад, по най-високите части - и силен от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2 градуса, на 2000 метра - около минус 7 градуса.

През следващите дни ще има променлива облачност, над много райони намаляваща до слънчево време. В петък с усилване на вятъра от запад бързо ще се затопли. Сутринта ще е все още студено с минимални температури в отделни райони до минус 9 - минус 10 градуса, но през деня с усилване на вятъра от запад бързо ще се затопли и максималните ще са между 5 и 10 градуса. В събота и минималните температури ще се повишат. Вятърът ще отслабне, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина ще е до умерен.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
БТА/НИМХ