Обвиняемите за отвличането на Може остават в ареста
Обвиняемите за отвличането на Може остават в ареста / снимка: Sofia Photo Agency
Софийски градски съд остави в ареста Йосиф Йосифов - Йоско, Мариян Атанасов и Пламен Симеонов, обвинени за отвличането на хърватина Иван Може.

Тримата бяха задържани по подозрение за отвличането на хърватския гражданин Иван Може в нощта срещу събота от заведение в град Сливница.

Йосифов е в изпитателен срок на условна присъда за кражба на автомобил. Според охраната на заведението Йосифов е седнал на същата маса, на която е бил Иван Може.

Разговорът е протекъл нормално и без напрежение. Същото в показанията си заявява и таксиметров шофьор, който е бил в заведението.

В показанията си пред съдия Йосифов е признал, че е пребил Иван Може и му е казал: "Махай се от тази държава, защото колкото пъти те видя, ще те пребивам". Тези думи, според адвоката на Йосифов, може да са станали причина Може да е напуснал страната.

Името на хърватския гражданин Иван Може стана известно, след като МВР го посочи за член на чуждестранна група, дошла в България да изпълнява "мокри поръчки". Софийският градски съд обаче оправда Може по обвинението, че е убил Асен Петров - Шаки и полицая Кирил Живков в букмейкърски пункт на "Еврофутбол" в столичния квартал "Княжево".

Задържаният Йосифов бе сочен от службите като един от приближените на Шаки.