Обвиниха четирима за трагедията в Крумовград
Обвиниха четирима за трагедията в Крумовград / снимкa: БГНЕС
Обвиниха четирима за трагедията в Крумовград
24122
Обвиниха четирима за трагедията в Крумовград
  • Обвиниха четирима за трагедията в Крумовград

Прокуратурата повдигна обвинение за убийство по непредпазливост срещу четирима от  задържаните за смъртта на трите деца, които загинаха при нелепия взрив в социалния дом в Крумовград.

Обвинени в убийството на трите деца са парнаджията на комплекса Хамди Али, бившият директор Светослав Дейов и семейство възпитатели, работело в социалното заведение. Това съобщи за Дарик окръжният прокурор на Кърджали Светлозар Лазаров. Четиримата задържани бяха задържани в събота вечерта, след като бомба избухна в комплекса в Крумовград и уби три момчета. По случая бяха задържани още двама души - синът на парнаджията и негов приятел. Все още срещу тях няма повдигнато обвинение за съпричастност към смъртта на тийнейджърите.

Днес в Крумовград е обявен ден на траур. Няма информация кога трите момчета ще бъдат погребани, тъй като все още телата им не са освободени от моргата в Кърджали.

По-късно в Крумовград ще пристигне заместник министърът на отбраната Валентин Радев. Той ще инспектира района на бившето поделение и полигона край града. По информация на Дарик поделението е закрито през 1999 година. През 2005 година то е било прехвърлено безвъзмездно на община Крумовград. По проект там трябва да бъде изградена автогара, улица на старите занаяти и паркови алеи. Инспекцията се налага като част от разследването, тъй като стана ясно, че децата са убити от детонатор на военна мина, който най-вероятно е бил изнесен от районна на поделението. Убитите деца са получили детонатора от парнаджията като заплащане за това, че са работили на нивата му.