Обвиненият в измами адвокат остава в ареста
Обвиненият в измами адвокат остава в ареста / netinfo

Постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража” наложи Районният съд в Търговище на скандалния бивш шуменски адвокат Николай Николов. Той е обвинен в извършването на измами в особено големи размери. Това съобщи в интервю за Дарик районният прокурор на Търговище Васил Ангелов. Делото срещу Николов продължи близо 6 часа. Адвокатът се яви на заседанието с 3-ма защитници.

Според прокурор Ангелов, Николай Николов е извършил 5 измами на 4 лица от Шумен, Велики Преслав и София. 4-ри от измамите са за над 1000 лв., а една – за близо 20000 долара. Николов взимал парите, като обещавал с тях да подкупи свидетели по различни дела.

Николов бе обявен за национално издирване през 2001 година и бе арестуван в сградата на Варненския районен съд в началото на седмицата.

Васил Ангелов каза още, че скандалният адвокат не е бил заловен досега, защото, макар че не се е укривал, е правил всичко възможно да възпрепятства получаването на призовките или принудителното си довеждане.

Разследването срещу Николов започна по сигнал от Дарик радио, след като един от измамените от адвоката се свърза с журналисти от радиото в Шумен.

Ако Николай Николов бъде признат за виновен, по различните обвинения, може да получи присъди от 1 до 8 години затвор.