Обсъждат проблемите на заведенията за социални услуги
Обсъждат проблемите на заведенията за социални услуги / netinfo

В централата на КНСБ (пл. „Македония” 1), в залата на 2-рия ет. ръководството на Конфедерацията на независимите синдикати в България ще се срещне с представители на 72 социални дома от цялата страна, за да обсъдят проблемите на заведенията за социални услуги към общините, където напрежението нараства с всеки изминал ден, а липсата на адекватно решение води към предстояща ефективна стачка. На срещата са поканени министъра на труда и социалната политика г-жа Емилия Масларова, министъра на финансите г-н Пламен Орешарски и председателя на Националното сдружение на общините в България г-н Красимир Мирев. Срещата е отворена за журналисти.

В централата на КНСБ ще се проведе и пресконференция на тема „Истината за Кремиковци – условия на труд, възнаграждения и социални разходи за работниците”.

Присъствието на представителите на четвъртата власт ще помогне да бъдат извадени на светло и прекратени опитите за потъпкване на човешките, трудови и социални права на работниците в българския металургичен гигант, който формира близо 2 % от Брутния вътрешен продукт, над 10 % от експорта на страната за ЕС, над 13% от Осигурителния пенсионен фонд.