Обстановката в страната след падналия сняг
Обстановката в страната след падналия сняг / netinfo

Пет села в Монтанско са без ток заради скъсан далекопровод, съобщиха от "Гражданска защита". Авария при село Медковец, център на едноименната община, е оставила на тъмно тази нощ десет села в общините Медковец и Расово. В пет от населените места електрозахранването е възстановено. Все още няма ток в Медковец, Расово, Аспарухово, Дългоделци и Долно Церовене.

Проходът на републиката – Хаинбоаз, временно е затворен поради аварирал ТИР в района на гр.Килифарево, съобщиха от областната дирекция на полицията.

Тежкотоварният камион се поднесъл и препречил пътното платно на около 4 км южно от града. С техника на пътните служби авариралата машина ще бъде изтеглена от преспите, след което движението ще бъде възстановено. От областното пътно управление информираха, че всички останали пътища от републиканската мрежа на територията на област Велико Търново се проходими при зимни условия.

В Плевенско е затворен за движение пътят между селищата Въбел, Любеново и Лозица в община Никопол, съобщи регионалният говорител на МВР в областния град. Всички останали пътища в региона са проходими при зимни условия. Снежната покривка в района е между 12 и 22 сантиметра, а температурите са отрицателни - около минус 2 градуса.

В цялата Габровска област вали обилен сняг. Пътищата се почистват и опесъчават температурата в градовете е минус 4 градуса. Няма затворени пътища и населени места без ток. През прохода Шипка преминават всички автомобили без товарните с ремаркета и полуремаркета. Тежкотоварните автомобили се пренасочват през прохода Хаинбоаз, уточниха от дежурната част на пътно управление. Температурата на прохода е минус 5 градуса, снежната покривка надхвърля 50 сантиметра.

Снежната покривка във Видинска област е 7 сантиметра, продължава да вали на територията на региона. Всички пътища в областта са проходими, но поради силния източен вятър на места се образуват преспи, съобщи дежурният в Областно пътно управление. Два товарни автомобила са закъсали при село Арчар, община Димово, но пътят не е затворен.

15 см е снежната покривка в планинската част на Сливен. Пътищата са проходими при зимни условия. Мъглата е с видимост 10-15 метра, съобщи за Дарик началникът на Планинска спасителна служба към БЧК Атанас Кошничаров. Само с вериги трябва да се движат автомобилите по пътищата в Сливенския Балкан. Ограничено е движението на автомобили с ремаркета и полуремаркета по пътя Сливен-Ичера и Сливен-Стара река. По пътя към Стара река е забранено и движението на товарни автомобили с тегло над 10 тона. В града пътните артерии са мокри и хлъзгави.

Пътищата в Ямболска област са проходими при зимни условия. Няма населени места без телефон, ток и вода в областта, съобщи за Дарик дежурният диспечер в Областно пътно управление.