Обстановка в страната се усложнява заради снеговалежите
Обстановка в страната се усложнява заради снеговалежите / cнимкa: DarikNews

Метеорологичната обстановка в Източна България ще се усложнява. Очаква се нова снежна покривка, твърде неравномерна заради виелиците и навяванията.

Сняг вече вали на места в област Варна. Пътищата в областта са проходими при зимни условия. Няма въведени ограничения или затворени пътища. Движението по автомагистрала „Хемус" и „Черно море" е засега е нормално.

На места мокри и заледени са пътищата в Шуменска област. Движението се извършва нормално при зимни условия.

Пътищата са мокри навсякъде и в Пловдивска област, съобщиха от Областното пътно управление. Остава ограничението за движение по път I-8 (Е-80) Калотина - София - Пловдив - Свиленград. Изключително усложнено е движението по автомагистрала „Тракия", заради снега. Пътните настилки са заснежени, а движението е натоварено.

Силен сняг вали в Смолян и региона. За момента все още няма въведени ограничения за движението. Екипите на пътноподдържащите фирми имат готовност да започнат разчистване на пътищата в региона.

Сняг вали в Кюстендил, както и по високите части на Осоговската планина. Пътищата на територията на региона са проходими при зимни условия.

Нова снежна покривка се образува и във Видин. Пътните настилки са заснежени, разчистени са само главните улици на града. Няма данни за затворени пътища в региона.

Ограничена поради мъгла е видимостта по пътищата в районите на Добрич, Тервел, Берковица и Плевенско. На някои места в страната е ограничена видимостта по пътищата заради мъгла, съобщи пресцентърът на МВР. До 10 м е видимостта в района на Добрич, до 15 м - в Тервелско, до 50 м - около Берковица, а до 100 м е видимостта по пътя край село Телиш (пътя София - Плевен), както и по пътя Плевен - Ловеч.