Общини се обединиха за решаване на проблема с EVN
Общини се обединиха за решаване на проблема с EVN / netinfo

Областният управител на Ямбол Йордан Коев подкрепи писмото, инициирано от областния управител на Хасково Райна Йовчева, с което се настоява за решаване на проблемите между доставчика на електроенергия EVN и потребителите. В искането, което ще бъде изпратено до министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров, се посочва следното: ”Инкасираните суми за електроенергия през септември в районите, където електроразпределителните дружества са собственост на EVN са некоректни и собствениците не могат да дадат мотивирани обяснения за начислените суми”.

В писмото се казва още, че схемата на EVN в сферата на услугите е неудачна. Потребителските центрове са изнесени в големите градове, а в общините няма делегирани правомощия на лица и структури, които да решават проблемите на гражданите.

Досега на ниво области не са изяснени инвестиционните намерения на EVN за мрежите ниско напрежение в отдалечените места.

В писмото министър Овчаров е сезиран и за това, че обектите на инвеститори от сферата на малкия и среден бизнес, които са със строителни разрешения и отстъпено право на строеж необосновано се бавят, а подписването на договори за присъединяване се точи с месеци. С декларацията областните управители настояват за среща с ръководството на компанията, на която да се постигне яснота по бъдещата им съвместна работа. Текстът предстои да бъде подписан от областните управители на районите, обслужвани от EVN – Хасково, Кърджали, Стара Загора, Ямбол, Бургас, Пловдив, Пазарджик и Смолян.