Обралите сарафско бюро в Петрич остават в ареста
Обралите сарафско бюро в Петрич остават в ареста / DarikNews.bg, Любима Калпачка

Окръжният съдия в Благоевград Маргарита Коцева постанови постоянна мярка "задържане под стража" на петричанина Константин Петров и гръцкия гражданин Димитриус Пидурас, които откраднаха 300 000 лева и златни накити от сарафското бюро на бизнесмена Петър Околски в центъра на Петрич на 12 септември.

Димитриус ще бъде настанен временно в болницата към Централния софийски затвор, реши съдия Коцева. Той бе доведен в съдебната зала на инвалидна количка с гипсирана лява ръка и рана на главата. За оставането на двамата извършители на престъплението в килията, пред съда пледира прокурор Снежана Кацарска. Тя изтъкна, че престъплението е извършено дръзко, а животът на Околски бил под заплаха, тъй като стреляли по него.

Според адвокат Иван Данчев, защитник на Петров, по делото няма доказателства за извършено престъпление. "Собственикът на сарафското бюро Околски е искал да убие и двамата", изтъкна пред съда адвокатът. Константин и Димитриус ще обжалват определението на благоевградските магистрати пред Софийския апелативен съд на 23 септември.

Константин Петров и Димитриус Пидурас бяха арестувани минути след като нахлуха с автомат и пистолет в обменното бюро в неделя. Димитриус катастрофира с мотор по време на бягството му от местопрестъплението с чувалчето с пари. Преди това произвел изстрел срещу намиралия се в офиса сараф Петър Околски. След катастрофата гръцкият гражданин бе настанен в благоевградската болница с контузни рани в областта на главата. Константин Петров също се опита да избяга, но бе задържан от полицейски автопатрул.

Други новини от Благоевград