Обявяват търг за „Ролекс”-а на митрополит Николай
Обявяват търг за „Ролекс”-а на митрополит Николай / снимка: DarikNews.bg, архив

Църковното настоятелство при храм „Св. Марина” обявява публичен търг за часовника „Ролекс” на митрополит Николай, съобщиха от храма.

„Волята на дарителя е часовникът да бъде продаден. Църковното настоятелство на храма предприема процедура по подготовка на продажбата му в изпълнение на това желание на митрополит Николай.

Църковното настоятелство при храма „Света Марина” обявява присъствен търг с явно наддаване за продажба на часовник - един брой, марка Rolex, собственост на храма „Света Марина”, дарен от митрополит Николай с цел плащане на сметката за ток и благотворителност”, оповестиха още от храма и уточниха, че търгът ще се проведе в зала „Съединение” на 10 март.

Решението на Църковното настоятелство на храма „Света Марина” е търгът да бъде публичен - при отворени врати, за всички, които се интересуват. Църковното настоятелство ще информира обществеността за начина, по който ще се разпореди с получените средства, съобразно волята на дарителя”, пише в съобщението подписано от Архимандрит Арсений - Председател на Църковното настоятелство, епархийски духовен надзорник.

Митрополит Николай предложи часовника си „Ролекс”, за да плати тока на храм „Света Марина” в Пловдив. В случай, че при продажбата се получи по-голяма сума, разликата да бъде използвана за благотворителност, пише в писмото на настоятелството.