Обявиха бебе и неговата майка за издирване
Обявиха бебе и неговата майка за издирване / cнимкa: Sofia Photo Agency

Шестмесечно момиченце и неговата майка са обявени за издирване, съобщи за Дарик директорът на социалната служба в Габрово Радостина Братованова. По нейните думи бебето е с много ниско тегло, едва четири килограма, тежка хипотрофия и е недохранено. Съществува риск за живота му.

24-годишната жена посетила заедно с детето си в средата на миналата седмица социално подпомагане. Служителите там установили, че момиченцето е недохранено. Откарали майката и бебето до личния лекар и по-късно ги настанили в детско отделение на областната болница. Медиците от стационара сигнализирали, че има риск за здравето на детето, след което на 12 септември е издадена заповед за спешното му настаняване в дом за медико-социални грижи. Междувременно жената избягала с бебето от болницата. Тогава са предприети мерки за издирването им, но до този момент не са открити.

За случая е уведомена полицията. От социалната служба уточняват, че младата жена има още едно дете. До този момент те не са били обект на социално подпомагане.

Новини от Габрово