/ iStock/Getty Images
От комисията по транспорта в Столичния общински съвет ще предложат контрольорите в градския транспорт отново да продават билети, без да санкционират пътниците.

Тази кризисна мярка беше в сила до началото на новата година, а от 4 януари беше подновено налагането на глоби за пътници без билет, съобщава БНР. 

Общинският съветник от ГЕРБ Зафир Зарков подчерта, че пътниците трябва да набавят превозни документи предварително и призна, че
действително има известно неудобство:


"Защото всички тези мерки бяха въведени в резултат именно на необичайната ситуация, в която живеем вече повече от година. И тази дискусия, разбира се, може да предстои на следващото заседание на Общинския съвет. Но най-важното е във вторник, когато Центърът за градска мобилност ще даде цялостната информация, да начертаем ясния план и да намерим най-бързото и адекватно решение за така създалата се ситуация", коментира Зарков.

Много столичани се оплакаха в социалните мрежи, че са били глобени с по 30 лв. още в първия работен ден след Нова година - 4 януари, когато е нямало откъде да си купят билети, тръгвайки на работа.
nova.bg