Обилните валежи предизвикаха наводнения и бедствия в страната
Обилните валежи предизвикаха наводнения и бедствия в страната / cнимкa: Sofia Photo Agency

Обилни валежи и силни ветрове предизвикаха проблеми на места в страната. Постъпили са сигнали за съборени покриви, паднали дървета, затруднения на движението, наводнения на мазета и гаражи и затлачени канавки и шахти, съобщават от Министерството на извънредните ситуации. Екипи на ведомството са се отзовали на сигналите и са работили за отстраняване на щетите и проблемите.

Екип на Териториалната дирекция на Министерството на извънредните ситуации – София е отстранил паднало върху 13 коли дърво. Няма пострадали, съобщиха от ведомството. Силният дъжд, придружен с бурен вятър, е нанесъл щети в община Велинград. Разрушени са пътни настилки в селата Драгиново, Рохлево, Сърница. В село Сърница има щети по покривите на спортната зала, част на две жилищни сгради, гараж и стопанска сграда. В село Бутрево се е активизирало старо свлачище. Инспекторът към Гражданска защита в общината извършва оглед на щетите и последствията от бурята.

Екипи в Смолян са отводнили гаражи и избени помещения на блок "Момчил" в квартал "Устово". Силните ветрове са повалили дървета по пътя Доспат - язовир "Широка поляна", които са разчистени своевременно.

В Благоевград на спешния телефон 112 са постъпили сигнали за паднали дървета в много райони на областта, съобщават от министерството. Временно е било затруднено движението по главен път Е-79 в района на град Сандански, пътя село Катунци-Сандански в района на село Кромидово, Петрич - село Старчево, Г.Делчев - яз."Доспат", местността Бодрост, Благоевградско. Пътищата са разчистени.

В община Якоруда, по данни на Териториалната дирекция на Министерството на извънредните ситуации, са съборени и изкъртени покриви на къщи и селскостопански постройки, наводнени са мазета на къщи, затлачени са канавки и шахти. Разчистват се пътищата от паднали дървета. Прекъснато е електрозахранването за селата Конарско, Бунцево, Бел камък, Черна места и Смолево. Изровени са пътни настилки в Якоруда и село Конарско. Най-големи са пораженията в село Конарско, където има изкоренена гора - около 2 дка, както и единични дървета.

Още за времето четете тук