Обединяват ДОИ и ДОТИ в дирекция на МВР
Обединяват ДОИ и ДОТИ в дирекция на МВР / Sofia Photo Agency

ДОИ и ДОТИ остават в рамките на МВР, стана ясно след заседанието на вътрешната комисия в парламента. Депутатите са приели двете служби да останат в дирекцията, която да е в рамките на министерството като министърът на вътрешните работи да назначава началника.

Едно от предложенията в проекта за изменения в закона за МВР беше ДОИ и ДОТИ да бъдат обособени в агенция, като за мястото на агенцията в или извън МВР се спореше. Двете служби ще са обединени в дирекция в МВР, съобщи след края на заседанието на вътрешната комисия председателят й Минчо Спасов: Приехме да продължат да работат със статут на дирекция в МВР. Приехме и други текстове до параграф 47 на законопроекта. Предстои обсъждането на въпроса за разследващите полицаи, но той ще бъде обект на разглеждане в комисията в сряда.

Министърът на вътрешните работи Михаил Миков коментира, че ще приеме всяко решение на комисията: Това решение е достатъчно годно, за да обслужи организационните промени, които предстоят. Министър Миков съобщи, че за момента няма новини около случая с отвлечената съпруга на Ангел Бончев.