Обединен блок на труда провежда национален конгрес на 17 април
Обединен блок на труда провежда национален конгрес на 17 април / DarikNews

На 17 април във Варна политическа партия "Обединен блок на труда" ще проведе своя Национален конгрес. На него ще бъде предложена програма "Лейбъристката алтернатива на България". Това каза в Стара Загора председателят на партията професор Кръстьо Петков.

"Нашето решение е да разработим тази стратегическа за страната ни програма, защото трябва да се предложи друга икономическа, финансова и социална стратегия за излизане от кризата. Не стратегията на министър Дянков и не това, което правителството на ГЕРБ прие, да поддържа паричен баланс на всяка цена в условията на голям заварен дефицит. Поддържането на равновесен бюджет с малък дефицит - както сега от 0.7%, е все едно да лекуваш болен от рак с льчева терапия", коментира Петков.

Той допълни, че трябва да се търсят алтернативи, да се преструктурира икономиката, да се подкрепя бизнесът и да се създават трайни работни места. Според него България сериозно изостава в намирането на алтернативно решение за трайна заетост в периода след рецесията. Професор Петков прогнозира, че през тази година безработицата ще достигне 14-15%, което ще ни върне 7-8 години назад.

Други новини от Стара Загора