Нужна е обективна оценка на статията за Борисов
Нужна е обективна оценка на статията за Борисов / netinfo
Статията в „Конгрешънъл куотърли” трябва да бъде обективно оценена. Става дума за издание на Конгреса, на институт на Конгреса, това не са случайни неща. Това заяви депутатът от БСП Татяна Дончева в предаването „Седмицата” на Дарик по повод статията на журналиста Джеф Стайн, в която се твърди, че кметът на София Бойко Борисов е свързан с представители на българската мафия.

Нито Стайн е случаен човек – това може да се види от интервютата, от биографията на този човек и даже от съдържанието. Българските институции трябва да направят вярна оценка за какво става въпрос и къде се играе този „мач”, коментира Дончева.

Опасявам се обаче, че „мачът” не се играе тук и това, което тече, ще продължи да тече. Ще продължи да тече поне в две неща: в битката за президентската институция в САЩ, чийто финал предстои, предстои номинацията на кандидатите на партиите. Освен това има ново обстоятелство – демократите овладяха Конгреса и те ще използват тази позиция за битка с президента Буш, прогнозира Дончева.

Тази работа има сериозни проекции върху вътрешнополитическия живот на България. И те са в няколко посоки: всеки, който желае да се докосне до ГЕРБ и до Бойко Борисов като партньор, трябва да си направи добре сметката на какво залага, каза още депутатът от БСП.