/ БТА
Започна заседанието на Народното събрание. В зала се регистрираха 186 депутати.

нс
БТА

Заседанието започна с декларация на „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) във връзка с протеста до сградата парламента, на който граждани искат оставката на кмета на Доспат Елин Радев. Кметът, който е трети мандат, оказва политически натиск върху тези, които не го подкрепят, каза един от протестиращите. Кметът заплашва с полиция, със заплахи, с писма за събаряне на къщи, обясни протестиращ.

Депутатите гласуваха предложение за засекретяване на заседанието, но не бе прието.

НС изслушва служебния министър на енергетиката Владимир Малинов относно диверсификация на газовите доставки и предоговаряне на споразумението с турската енергийна компания "Боташ" ЕАД. Искането за изслушване е внесено от Кирил Петков и депутати от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ППДБ).

нс
БТА

Министерството на енергетиката води последователна политика за гарантиране на сигурността и осигуряване на диверсификация на газовите доставки в няколко инфраструктурни проекта, каза Малинов.

По искане на Явор Божанков, депутат от ПП-ДБ, като следваща точка в дневния ред е предвидено изслушване на служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов за случая с битото момче на плаж "Градина" в Созопол.

Заради парче пица: Задържаха полицай за побоя над младеж със счупена челюст на плажа

По искане, внесено от народния представител Лена Бориславова (ПП-ДБ), като точка трета се очаква изслушването на служебните министри на здравеопазването Галя Кондева и на вътрешните работи Калин Стоянов във връзка с разпространението и употребата на райски газ от лица под 18 години. 

Отпадна предвиденото за днес изслушване в парламента на министър Виолета Коритарова за строителството на автомагистрали "Хемус" и "Черно море"

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Десислава Антова/БТА