Няма полицейски чадър над разследването на убийството на Живко Проданов
Няма полицейски чадър над разследването на убийството на Живко Проданов / netinfo
Няма полицейски чадър над разследването на убийството на таксиметровия шофьор в Сливен, съобщи говорителят на Военноокръжна прокуратура - Сливен полк. Христо Тинев. Това сочат резултатите от цялостната проверка на работата на Сливенската полиция по делото за убийството.

Тинев заяви, че проверката е приключила с отказ за образуване на дело, заради липса на престъпление от страна на полицейски служител и няма данни за полицейски чадър над разследването. Проверката включва преглед на цялата документация по делото.

В началото на годината комисар Чавдар Божурски обяви, че сливенската полиция продължава да работи усилено по случая с убития таксиметров шофьор Живко Проданов. Имало нови факти и обстоятелства, които са предмет на проверка.

Живко Проданов бе убит по особено жесток начин на 3 януари 2007 година. Колата му бе намерена опожарена в местността „Батмиш”. Трупът на убития шофьор бе открит около 9 часа на 4 януари в крайпътно дере в местността „Моллова кория”, след като негови колеги организираха търсенето му. По тялото на Проданов имаше десет прободни рани.