Няма хакерска атака на сайта на президента
Няма хакерска атака на сайта на президента / netinfo

Категорично не е имало хакерска атака на интернет страницата на българския президент. Това заяви прессекретарят на държавния глава Бойка Башлиева по повод информацията в македонския в. "Време", че македонски хакери са проникнали на официалния сайт на българския президент.

Според статията във в. "Време" на страницата на българския президент бил поставен надпис на български език, със следния текст: “Имаме достатъчно доказателства, че нападението над македонския президент беше по план, поръчан и платен от българското правителство и осъществен от хакерската група ТИМ ЛЗО. Плащането е извършено чрез “Първа карибска банка”, а крайната дестинация на парите е Лос Анджелис”. Текстът е подписан от група “Македонски обединени сили”.

“Време” твърди още: “Хакерите заявяват на българския президент, че всичко може да приключи, ако българското правителство спре войната в Интернет, която то е започнало”.

“Ако не приемете на сериозно това писмо и нападенията не престанат, ние разполагаме със сили и ресурси да издигнем нещата на още по-високо ниво. Това означава, че българските компании няма да имат сигурен бизнес в Македония, българските дипломати ще бъдат нападани и дори убивани, а българското посолство унищожено”, заплашват хакерите, пише “Време”. В публикацията още се казва, че македонските хакери са писали на Първанов на английски език.

В края на януари хакери атакуваха сайта на президента на Македония Бранко Цървенковски. В рубриката "Последни новини" на интернет страницата на македонския държавен глава тогава се появи съобщение на български език под заглавие "Съединението прави силата".

"Скъпи съседи, Учудващи са желанието и усилията, които полагате, за да цари неразбирателство между нас. Уж се стремите към голямото европейско семейство, а продължавате с глупавите си изстъпления и хитрувания на дребно. Не забравяйте, "Съединението прави силата". Нека не се налага да ви го напомняме по този начин занапред. Поздрави, rE ", пише в съобщението.