Няма да уволнят пазача на общината в Пловдив
Няма да уволнят пазача на общината в Пловдив / netinfo

Кметът на Пловдив д-р Иван Чомаков научи от Дарик радио, че човекът, който хвърли бутилка със запалителна течност тази сутрин по вратата на сградата на общината, е искал да се самозапали и е казал това на охраната.

“От вас чувам да е имало разговор между нападателя и пазача. Знам, че човекът е бил облечен с бяло яке, на видима възраст около 30 години. Дежурният охранител в общината не е полицай, а служител на “Общинска охрана” и ми е докладвано, че той е видял бутилката, когато вече е горяла”, каза пред Дарик радио д-р Чомаков. Той няма да уволни пазача за непрофесионални и неадекватни действия, в каквито бе обвинен охранителя от директора на полицията комисар Ангел Рангелов.

Според кмета, бодигардът постъпил правилно като извикал пожарната и сигнализирал полицията. Кметът заяви още , че в правомощията на охраната на общината не влиза да следи за това какво става пред сградата, а само вътре в нея. Пазачът е длъжен да прави обход вътре в сградата и да не допуска граждани в извънработно време да влизат в общината, обясни кметът.

Чомаков каза още, че разчита на полицията да открие нападателя и не би искал институциите да си прехвърлят отговорността за инцидента.