Няма да изслушват Миков за Сови
Няма да изслушват Миков за Сови / netinfo
Оставката на шефа на Агенция „Митници” Асен Асенов е директно свързана с разработката „Сови”, която се отнася за корупционни практики в митниците, това заяви депутатът от ДСБ Атанас Атанасов. На заседание вътрешната парламентарна комисия отхвърли искането на тъмносините за изслушване на вътрешния министър Михаил Миков за тази разработка. Миков ще бъде изслушан от депутатите, но за реформата в МВР.

Председателят на вътрешната комисия Минчо Спасов съобщи след заседанието, че ще има изслушване на вътрешния министър Михаил Миков, но не за тази разработка, защото имало разминаване в твърденията на Атанасов и справката на МВР, която опровергава разпространената от тъмносиния депутат информация.

От министерството обявиха във вторник, че в разработката "Сови" няма данни за корупция, организирана и контролирана от ръководството на ДПС.

След като се оказа, че „Сови”-те не са това, което са Атанас Атанасов обясни, че разработката касае контрабанда в митниците, а друга, на която той не пожела да огласи името, се отнася за корупция в ДПС.

Неофициална информация от днес твърди, че разработка на службите, свързана с "черна каса" на ДПС и дървената мафия действително има, но тя не е с името „Сови”, а е водена под името „Лианa” в отдела на ГДБОП, отговарящ за борбата с корупцията.

„Има страх коалицията, че ако се обиди ДПС, може да падне правителството” - с тези думи Атанасов коментира днешното решение на комисията.

Тъмносините ще обмислят да сезират Комисията за борба с корупцията по случая. От ДПС отказаха коментар.